tilbage

Folkene bag bogen

Rikke Høgsted (f.1968)

Rikke er psykolog fra Københavns Universitet og har blandt andet gennem en årrække arbejdet som rådgiver i Kræftens Bekæmpelse. Gennem dette arbejde har hun talt med mange børn og unge om, hvordan man kan lave en god mindebog, når man mister et menneske, man holder meget af. Børnene og de unge er kommet med hver deres sjove, alvorlige, vigtige og finurlige ideer, som derefter er blevet bearbejdet og omsat til konkrete spørgsmål.

En anden vigtig inspirationskilde til bogen kommer fra samtaler med uhelbredeligt syge forældre og bedsteforældre, som generøst har bidraget med tanker og overvejelser om, hvordan de selv ønsker at blive mindet af deres børn og børnebørn. Bogen er også et resultat af disse menneskers kreative og humoristiske ideer og eftertænksomme betragtninger.

Rikke har sammen med Alette også udgivet en trilogi af selvhjælpsbøger til voksne i sorg og selvhjælpsbøger og fyringer og psykisk førstehjælp.

Rikke er mor til i alt fire piger, som alle er ivrige historiefortællere og som dagligt minder hende om, hvordan verden ser ud set fra et barns eller en ungs perspektiv.

Alette Bertelsen (f.1973)

Alette er grafisk designer med uddannelser fra både mesterlære og Grafisk Højskole. Hun arbejder med visuel identitet, informationsgrafik, magasinlayout, emballage og bogdesign.

Hun har blandt mange opgaver designet kogebogen Suveræne Salater og Brillante Buffeter, der blev fulgt op af en hel række bøger, der tilsammen har solgt i mere end 1.000.000 eksemplarer. Hun har designet den grafiske profil for Amokka Kaffehus, lavet emballager og logoer og har selv skrevet og designet flere bøger, bl.a. Kager der Smager og Andre søde Sager (Høst & Søn, 2003). Hun er flere gange blevet prisbelønnet af Foreningen for godt Boghaandværk.